Če vam bo dolgčas, v avgustu v VGC Zagorje!

V avgustu se bo v Večgeneracijskem centru Zasavje v Zagorju zvrstilo lepo število privlačnih dogodkov, ki bodo šolarjem, pa tudi starejšim, pomagali krajšati čas in se naučiti česa novega.

 Za vsakogar nekaj!

Projektni partnerji, Zasavska ljudska univerza, Mladinski center Zagorje ob Savi in Mladinski center Hrastnik, pa tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad, ki program delno financirata, so poskrbeli za razgiban program, ki bo ponudil nekaj zanimivega za vsakogar.

Ročna dela!

V torek, 1. avgusta se boste lahko udeležili ustvarjanja iz odpadnega materiala, v sredo, 2. avgusta, pa boste iz DAS mase ustvarjali morske hišice.

Morska hišica iz DAS mase.

»DAS je modelirna masa, ki se posuši na zraku. Z njo se dela na leseni podlagi, tudi valja se jo z lesenim valjarjem, ker se na plastiko, steklo, porcelan, kovino itd. prilepi. Med delom mora biti das masa ves čas vlažna, če se prehitro suši, jo sproti rahlo močimo. Za obdelavo se uporablja vse orodje za obdelavo gline, pa tudi vsakdanji predmeti, kot so žličke, lesene paličice, zamaški – pustite domišljiji prosto pot. Reže se lahko z nožem, za natančnejše reze se uporablja OLFA nož«.

Kuhanje, kultura, likovna tehnika!

Mladi kuharji boste v četrtek, 3. avgusta, sestavili kremšnito v kozarcu. Torek, 8. avgusta, se boste lahko pobliže spoznali z Nizozemsko in njeno kulturo, na obisk namreč prihaja nizozemski prostovoljec. 9. avgusta, v sredo, se boste lotili likovne tehnike praskanke in odkrivali, kaj se skriva pod gladino morja, 16. avgusta pa boste slikali z akrili.

Govorilo se bo litovščino

22. avgusta pa bo potekala ustvarjalna delavnica s prostovoljko iz Litve, s katero boste lahko kakšno rekli tudi po litovsko.

Dodajamo celoten avgustovski podroben brezplačni počitniški program Večgeneracijskega centra Zasavje v Zagorju, da vam še olajšamo izbiro pri udeležbi.