Alkohol, droge, nadlegovanje, vlomi, ogenj, nevarni psi, prometne nesreče.

Prav je, da smo seznanjeni kaj vse se dogaja v Zasavju, kar ne bi bilo potrebno. Lahko bi rekli tudi »zgolj v vednost in ravnanje«, kajti bolj ko smo seznanjeni z neljubimi dogodki, manj smo presenečeni, če se kaj podobnega zgodi nam ali naši okolici, pole tega pa so primeri »slabe prakse« lahko tudi vzgojni. Poglejmo s čem vse so se ukvarjali zasavski policisti v minulem vikendu.

PP ZAGORJE

Policisti so na območju PP Zagorje ob Savi pri kontroli prometa ustavili voznika ter opravili kontrolo, kjer pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l). Po 113. a ZP-1 mu je bila odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Prav tako so policisti so na območju Kisovca pri kontroli prometa ustavili voznika ter opravili kontrolo, kjer pa je bilo ugotovljeno, da je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). Po 113. a ZP-1 mu je bila odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Patrulja je bila obveščena o kurjenju v strnjenem naselju. Po odloku je bila zaznana kršitev, zaradi česar so policisti obvestili pristojni prekrškovni organ.

Policisti so bili obveščeni, da na tleh leži moški. Na kraj dogodka so prišli tudi reševalci, ki so občana odpeljali v bolnišnico. Ugotovljeno, da je oseba pretiravala z alkoholom in opojnimi substancami. Osebi je bil izrečen ukrep za kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Občanka je obvestila policijo, da jo nadleguje bivši partner za denar. Na kraju so policisti opravili razgovore, pri tem ni bilo zaznane kršitve ali kaznivega dejanja. O dogodku bo obveščen center za socialno delo.

Policist je občanu zasegel snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi snovi, sledi ustrezen ukrep.

Pri nadzoru prometa je patrulja ustavila voznika in ugotovila, da kaže očitne znake opitosti od alkohola, zaradi česar je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Voznik je napihal 0,88 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, prav tako mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje po 113. a ZP-1. Zoper kršitelja pa sledi še obdolžilni predlog.

Policisti so bili obveščeni o delovni nesreči, kjer naj bi prišlo do nesreče pri delu med spravilom lesa. O dogodku se zbirajo obvestila in sledi kazenska ovadba na ODT.

PP HRASTNIK

6. 4. 2018 ob 23.50 uri so policisti moškemu zasegli neznano posušeno snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

8. 4. 2018 ob 16.10 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Hrastniku. V nesreči je nastalo za okoli 100 EUR materialne škode.

 PP TRBOVLJE

Petek

V dopoldanskem času je 61-letni voznik na parkirišču v Trbovljah zapeljal vzvratno ter pri tem trčil v parkirano vozilo ter nato s kraja odpeljal, ne da  bi  o  tem  obvestil  lastnika ali policijo. Policisti so povzročitelja prometne nesreče izsledili ter mu izrekli globo.

Sobota

V popoldanskem  času  je  neznanec v garažni hiši v Trbovljah pristopil do parkiranega vozila na katerem je z neznanim predmetom naredil ris na vozilu in s tem lastnika oškodoval za 450 EUR.

Nedelja

V  dopoldanskem  času  so intervenirali v Trbovljah, kjer 39-letnica ni primerno  zavarovala  svojega  psa, ki se je prosto sprehajal po naselju in prestrašil otroka. Kršiteljici je bila izrečena globa.

Ponedeljek

Zjutraj okoli 6.20 je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo v Trbovljah. Neznani storilec je preko vikenda vlomil v hišo in odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.