Včeraj okoli 21. ure so na številki 112 zabeležili klic ženske z Dolgega Brda na območju Janč, ki je prijavila nasilje.

 

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave  Ljubljana Valter Zrinski je v izjavi za javnost povedal, da je v klicu 26-letnica naznanila nasilno vedenje svojega brata.  Nekaj  minut  kasneje  je  na  intervencijsko številko 113 poklical  tudi  omenjeni 22-letni moški in povedal, da je umoril svoje družinske člane ter da je oborožen.

Policisti,  ki  so  prvi  odšli  na  kraj prijavljenega zločina,  so  zavarovali okolico objekta. V hišo je vstopila aktivirana specialna enota policije in tam našla  trupla  26-letne  ženske, 56- letne ženske ter 60-letnega  moškega,  ki so bili smrtno poškodovani s hladnim in strelnim orožjem. Najdeno je bilo tudi truplo 22-letnega osumljenca, ki je na podlagi do sedaj zbranih obvestilih storil samomor z očetovim orožjem.

Kraj  kaznivega dejanja sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica in  državna  tožilka. Zbiranje  obvestil  in ogled kraja kaznivega dejanja umora še vedno poteka, motiv za storjeno kaznivo dejanje pa policija še ugotavlja. Osumljeni 22-letnik do  sedaj  še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, prav tako ni znano, da bi bili v družini prisotni spori med družinskimi člani. Kaj je torej prevagalo, da je mladenič umoril svoje najbližje in si nato sodil sam, pa je zaenkrat še zavito v meglo, prav tako kot je bila to jutro hiša, kjer je prišlo do žalostnega dogodka.