December je praznični mesec. Lučke, vonj po piškotkih in prazniki so pred vrati. Božično novoletni prazniki so najlepši v letu, saj nekako združujejo toplino, hvaležnost, bližino in družino. A žal pa nekaterim v srca polagajo osamljenost in še večji občutek pomanjkanja kot sicer med letom.

Predstavnice občinskega odbora SDS Trbovlje se tega zavedajo in zato so se tudi letos odločile, da nekaterim najranljivejšim skupinam polepšajo prihajajoče praznike. Obiskale so Dom upokojencev Franca Salamona, prijazno pozdravile varovance in se z njimi malce pogovorile. Obisk glede pogoja ni bil nevaren za varovance, saj so po besedah direktorice DUFS varovanci skoraj vsi cepljeni proti covid-19 že s tretjim odmerkom cepiva, prav tako pa tudi zaposleni v domu. Starejši občani so se z obiskovalkami srečali v avli doma, kjer so lahko vzdrževali tudi razdaljo, Patricija Gorenc pa jim je podelila drobna darila v znak pozornosti.

Druga topla in srčna gesta pa je bil obisk trboveljske izpostave KARITAS, ki je bila prav tako tradicionalna. Predstavnice občinskega odbora SDS Trbovlje so tokrat pripravile in predale pakete za 7 pomoči potrebnih družin z otroki. Ne le obutev, ki bo najmlajšim v teh hladnih dneh še kako prav prišla, ampak tudi tistih stvari, ki si jih otroci pod smrečico najbolj žele – igračke in sladkarije so bile pripravljene zanje.

Dobrodelnost je v teh dneh še toliko bolj dobrodošla. Zadovoljstvo daje vsem prisotnim – tistim, ki dajejo in tistim, ki prejmejo. Pa naj bo to morda paketek hrane, ki jo podarite za tiste, ki si je ne morejo privoščiti, kakšna sladkarija, ki ni osnovno živilo in ravno zato pri marsikomu ostaja kot neuresničena želja ali pa morda podarite le svoj čas nekomu, ki je osamljen in mu pogovor in stisk rok pove, da niso vsi pozabili nanj. Naj letošnji prazniki zažarijo v duhu dobrodelnosti, tako kot so nekaterim Trboveljčanom praznike polepšale Patricija, Alenka, Joži in občinski odbor SDS Trbovlje.