V nedeljo 21. maja 2017 je Društvo za razvoj podeželja LAZ organiziralo že 9. tradicionalno prireditev Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji.

Po deževnem tednu je bilo na dan prireditve sončno vreme, tako da si je kulinarično obarvano prireditev ogledalo veliko število obiskovalcev. Udeleženci prireditve so se lahko posladkali z domačimi jagodnimi sladicami, palačinkami in sladoledom. Kupiti se je dalo sveže jagode in šparglje.

Poskrbljeno je bilo za kulinarične sladokusce, saj so člani Društva LAZ pod mentorstvom priznanega kuharja Roberta Merzela pripravljali slastne jedi iz špargljev. Obiskovalci so se lahko zavrteli ob zvokih Litijskega odmeva, za otroke je bilo poskrbljeno v otroškem kotičku in na sosednji domačiji Paternoster, kjer so si lahko sami spekli kruh na palici.

Obiskovalci so se lahko sprehodili med stojnicami, kjer je bilo možno kupiti izdelke domače in umetne obrti rokodelcev. Obiskovalci so lahko preizkusili in obnovili svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja na povsem novi napravi AED pod mentorstvom izkušene ekipe reševalcev Območnega združenja RK Litija.