Glasba ni le nekaj, kar nam zveni iz radijskih valov. Ljubezen do glasbe je nekaj več – nekaj, kar nas osrečuje, nas izpolnjuje in nam daje drugačen pogled na svet. To vedo povedati predvsem tisti, ki svojo ljubezen do glasbe izražajo s petjem ali igranjem na kak inštrument. In kdo bi vas teh lepih veščin lahko naučil bolje, kot profesionalci v glasbeni šoli.

V Zasavju imamo glasbene šole prav v vseh mestih in ravno v teh dneh v glasbenih šolah potekajo vpisi in sprejemni preizkusi za novo šolsko leto.

Glasbena šola Zagorje ob Savi vpisuje na pouk inštrumentov, petja ter baleta, glasbene in plesne pripravnice ter glasbene in plesne predšolske vzgoje. S sprejemnimi preizkusi glasbenih sposobnosti so pričeli že v sredo, novo priložnost pa imate tudi jutri, 25.5.2024 med 9.30 in 12.30 uro v njihovih prostorih.

V sredo so sprejemne preizkuse opravljali tudi v Glasbeni šoli Litija – Šmartno; sprejemni preizkus opravljajo otroci, ki se bodo v šolskem letu 2024/2025 vpisali v 1. razred inštrumenta ali petja. Vsi, ki ste zamudili sredin sprejemni preizkus, vabljeni, da se preizkusite v ponedeljek, 27. 5.2024 od 18.00 do 20.00. Za predšolsko glasbeno vzgojo, glasbeno pripravnico in program ples sprejemni preizkusi niso potrebni.

Nove učence vpisuje tudi Glasbena šola Hrastnik. Preizkuse glasbene nadarjenosti bodo bodoči učenci opravljali po predhodnem pisnem obvestilu danes med 16. in 18. uro ter jutri med 9. in 11. uro v prostorih glasbene šole. Tudi v Hrastniku bodo preizkus opravljali le kandidati za pouk inštrumenta in pouk petja.

Glasbena šola Trbovlje pa je za vse mlade, ki se morda še niso odločili, ali se jim pridružijo, jutri, v soboto 25. maja 2024 pripravila DAN ODPRTIH VRAT. Od 9-ih do 12-ih vas vabijo, da jih obiščete in si ogledate, kaj vse vam ponujajo (in tega res ni malo), ob 11. uri pa so pripravili tudi mini koncert Učitelj – učenec. V njihovo glasbeno šolo se boste lahko vpisali že jutri, ali pa še malo premislili, za kateri inštrument se boste odločili – morda pa boste raje izbrali ples in se k njim vpisali od ponedeljka do petka, 27. do 31. maja 2024 popoldan, od 14. – 18. ure.

Pihala, trobila, tolkala, brenkala, godala, klavir, morda petje ali ples – vse to vam ponujajo zasavske glasbene šole. In ne le to – tudi nova znanja, samozavest in kvalitetno izkoriščen prosti čas. Zato ne oklevajte, ponudite svojemu otroku nekaj dobrega – vpišite ga v glasbeno šolo.