Vir fotografije: Dekliški nogometni klub Trbovlje

Minuli vikend je v Crikvenici na Hrvaškem potekal mednarodni otroški nogometni turnir “Crikvenica Cup” z rekordnimi 233 ekipami in 3500 mladimi igralci iz Slovenije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Italije, Avstrije, Nemčije in Slovaške. Športna tekmovanja so potekala v kar treh različnih krajih v širši okolici Crikvenice, pomerile pa so se ekipe otrok, starih od 8 do 15 let.

V kategoriji deklic, mlajših od 13 let, je nastopal tudi DNK Trbovlje, ki je v močni mednarodni konkurenci osvojil odlično drugo mesto in to brez prejetega gola. V petih tekmah so dekleta zabeležila tri zmage in dva neodločena rezultata. Z zmagovalkami ND Primorje so si sicer delile enako število točk, a zabeležile nekoliko slabše razmerje danih golov.

Dekliški nogometni klub Trbovlje je član Nogometne zveze Slovenije. Klub sestavljajo Zasavska dekleta od 5. leta starosti dalje, ki s trdim delom, zanosom in neizmerno energijo nesporno dokazujejo, da bo tudi dekliški in pozneje ženski nogomet nadaljeval že stoletno tradicijo nogometa v Trbovljah.