V soboto, 7. septembra, je v športni dvorani na Teznem v Mariboru potekal 9. Mednarodni karate turnir »Maribor Open 2019«, ki ga je organiziral Karate klub Kovinar Maribor. Barve trboveljskega kluba so zastopali: Simona Češarek, Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl. Vlogo sodnika je opravljal Živojin Babič.

 

Mariborski turnir je bila prva izborna tekma za nastop na evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo na sporedu februarja prihodnje leto v Budimpešti. Trboveljčani so nastopili odlično, saj so osvojili kar sedem zlatih medalj. Pri kadetih sta zmagovalca postala Kenan Isakovič do 57 kilogramov in Uroš Markuljevič do 70 kilogramov. Alen Isakovič je bil nepremagljiv v kategoriji mladincev do 76 kilogramov. Zlate medalje so osvojili tudi vsi trije člani, in sicer Urša Haberl do 50 kilogramov, Barbara Haberl do 55 kilogramov in Domen Zidar do 67 kilogramov. Sestri Haberl sta nastopili tudi v absolutni kategoriji. Brez izgubljene točke sta se uvrstili v finale, kjer je tokrat zmagala mlajša Urša. Deveto trboveljsko medaljo je osvojil Marko Markuljevič pri kadetih do 63 kilogramov. Simona Češarek v katah pri kadetinjah in Denis Šehič v borbah pri kadetih tokrat nista imela svojega dne in sta tekmovanje končala v prvem krogu. V skupnem seštevku so trboveljski karateisti med 58 prijavljenimi klubi osvojili odlično 2. mesto.

Vsi, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje pa ste vabljeni da se jim pridružite ob ponedeljkih in sredah med 17. in 18. uro v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.