Do zdravnika le, če ste naročeni

Vreme je kot nalašč za prehlade in viroze, ljudje pa ne morejo do zdravnika. Tako je tudi v Zdravstvenem domu v Trbovljah.

V ZD Trbovlje imajo vstop le naročene osebe. Če na pregled niste naročeni, vas bodo na vhodu zavrnili – če je vaše zdravstveno stanje nujno, pokličite nujno medicinsko pomoč na številko 112, sicer pa vam ne preostane drugega, kot da pokličete in se naročite za pregled v vaši ambulanti. V primeru, da pridete na vrata zdravstvenega doma in niste naročeni, zdravstveno osebje pa presodi, da je pregled pri zdravniku potreben še isti dan, to ne pomeni, da vas bodo sprejeli takoj, temveč boste še vedno morali počakati 2 ali 3 ure, da boste dobili svoj termin pregleda.

Med pacienti je tako vedno več vroče krvi. A po podatkih, ki jih je Radiu Aktual Kum v pogovoru posredoval direktor ZD Trbovlje Denis Tomše, naj osebe, ki želijo do zdravnika, najprej pokličejo ali se naročijo preko elektronske pošte ali preko mobilne aplikacije myXlife.

Na očitke, da se sestre ne oglašajo na telefonske klice – da je zveza zasedena ali pa zvoni v prazno, Tomše odgovarja, da se sestra zaradi svojega dela vedno ne more javiti telefon, zato bodimo strpni.

 

Prispevek povzet po prispevku portala Kum24: https://kum24.si/clanek/novice/616e5db5ea172/nenaroceni-pacienti-bodo-zavrnjeni