V pozdrav poletju in prijetnemu zaključku počitnic so v Trbovljah že nekaj let konec avgusta pripravili kakšen dogodek, ki je lepo zaokrožil konec poletnih mesecev. Tudi za letošnje poletje so na Občini Trbovlje pripravili kar dva dogodka – eden je odprtje športnega parka Ledenica, ki so ga intenzivno urejali preko poletja in ga pravočasno končalo. Drug dogodek pa je sobotni poletni večer pod zvezdami na Kumu.

Odprtje športnega parka Ledenica, ki je bilo napovedano za nocoj ob 21. uri je zaradi neugodne vremenske napovedi odpovedano oziroma prestavljeno na ponedeljek, 30. avgusta ob 20.30 uri.

Dogodek Poletje pod zvezdami pa je organizirano v okviru praznovanja 30-letnice samostojne Slovenije; enkrat mesečno poslušalce se pod milim nebom Kuma na nadmorski višini 1220 metrov razlega pesem slovenskih pevk. Prva je poslušalcem prepevala kantavtorica Ditka, konec julija je navdušila Eva Boto, v soboto, 28. avgusta pa naj bi nastopila Trboveljčanka Petra Ambrož. A iz Občine Trbovlje obveščajo, da je sobotni večerni nastop zaradi slabega vremena odpovedan.

Vreme jo je torej zagodlo in zato sta oba načrtovana dogodka odpovedana oziroma prestavljena. A ne pozabimo, da za dežjem vedno posije sonce in tudi za veselje ob glasbi bo kmalu spet priložnost. Tudi v Trbovljah.