Zasavski policisti so v soboto posredovali tudi v eni od Zagorskih trgovin. Pa ne zato, ker bi se tam zgodil rop ali kraja, temveč zaradi prijave anonimnega občana.

Le-ta je s klicem policiji sporočil, da je v trgovini preveč kupcev glede na kvadraturo
objekta in zato meni, da gre za kršitev odloka.

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji z dne 29. decembra 2020 namreč določa, da se število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omeji na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko oziroma je v prostoru lahko le ena stranka, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov.

Policisti so se odpravili na mesto kršitve in ugotovili, da je ena izmed delavk izvajala štetje ter ob kontroli število strank ni presegalo dovoljenega števila kupcev v objektu.

Čemu se je občanu zdelo potrebno posredovanje policije v sobotni situaciji, ne vemo. Verjetno smo zaradi zaostrenih pogojev že vsi rahlo nestrpni. Pa vendar klicanje policistov iz omenjenega razloga ni ravno smotrno, sploh ne pri vseh ostalih intervencijah, ki jih opravljajo v zadnjih dneh.