Vir fotografije: FB stran Občina Hrastnik

Zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov bo od jutri, ponedeljka, 31. januarja 2022 od 7. ure zjutraj pa najkasneje do petka, 18. marca 2022 do 17. ure popolna zapora državne ceste R1-221, odsek 1221 Trbovlje–Boben–Hrastnik. 

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalnih cestah, označen pa bo z ustrezno cestno prometno signalizacijo.
Ker bo popolna zapora ceste vplivala na vsakdan krajanov KS Boben, so se predstavniki občine, izvajalca del in predstavniki KS Boben dogovorili za naslednje ukrepe v pomoč krajankam in krajanom v času zapore:
  • Za prevoz šoloobveznih otrok bo poskrbel prevoznik Nomago – v ponedeljek zjutraj bo prevoz v šolo potekal še po ustaljenem redu, nazaj pa po obvozu čez Trbovlje. Vsi učenci vozači in njihovi straši bodo bolj natančna navodila prejeli v šoli.
  • Za vse tiste dijake, študente in zaposlene, ki nimajo lastnega prevoza, bo dvakrat dnevno organiziran brezplačen prevoz s prevoznikom Lakner. Predvidoma bo prevoz zjutraj potekal ob 5.25 iz Bobna, nazaj iz Hrastnika pa ob 15. uri. Izvajalec prevoza prosi, da se vsi tisti, ki bi želeli omenjen prevoz, prijavite na telefonsko številko 041 706 322 (Milan Lakner).
  • V času zapore bo za dodatne prevoze na voljo tudi avto izvajalca del AGM Nemec. Ti prevozi bodo namenjeni predvsem starejšim za nakupe, obisk zdravnika … oziroma vsem krajanom KS Boben za vse opravke v Hrastniku, za katere nimate svojega prevoza. Vozilo bo imelo voznika prostovoljca, ki ga lahko pokličete in se z njim uskladite za prevoz (prvi teden: Andrej Šubic – 040 131 176; drugi teden: Danilo Hriberšek – 041 745 872; tretji teden: Dušan Ustar – 051 646 299).
  • Občina Hrastnik bo vključila tudi avto Občine Hrastnik – Prostofer, v kolikor bo avto izvajalca del preobremenjen. Prostofer bo na voljo predvsem za obisk zdravnika, potrebno pa ga bo rezervirati vsaj en dan vnaprej na številko 080 10 10.
Na sestanku so se dogovorili še, da bodo člani sveta sestavili preglednico vseh krajanov, ki boste potrebovali redni prevoz in poskušali čim bolj uskladiti vaše potrebe po prevozih.