Velika Štanga je bila tudi letos prizorišče druženja članov in simpatizerjev zasavskih območnih odborov Slovenske demokratske stranke. Druženje se je pričelo s kulturnim programom – s slavnostno odpeto himno je kulturni program pričel Darko Vidic, član Slovenskega okteta in pevec SNG Opera in balet Ljubljana. Zbrane sta pozdravila in nagovorila poslanec DZ RS v času vlade Janeza Janše Boris Doblekar ter predsednik zasavske regijske koordinacije SDS, g. Janez Tomažič.

Kulturni program je temeljil na domoljubju; za to je poskrbel Zoran Cilenšek, Litijan, ki je nekaj let živel v tujini in je s pesmijo opomnil na pomen domoljubja. Prav tako je lepote Slovenije opevala moška vokalna skupina Lipa.

Osrednje govornice druženja, dr. Alenka Forte, ga. Jasmina Črnoša ter ga. Patricija Gorenc, kandidatka za županjo v Trbovljah, so spregovorile o vrednotah stranke in pomenu združevanja moči za skupne cilje.
Vse prisotne pa sta nagovorila tudi gosta iz poslanskih vrst SDS-a – g. Tomaž Lisec je vse zbrane pozval, da je potrebno vse moči usmeriti v volitve in referendume, ki so pred nami, g. Branko Grims pa je iskreno spregovoril o delu trenutne vlade ter usmeritvi v zbiranje podpisov za referendume proti bohotenju birokracije, proti politizaciji RTV in proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe.

Zbrani so večer preživeli ob prijetnih zvokih ansambla Ceglar.

 

Povzeto po: M. Toplak Primc

Foto: P. Gorenc, B. Doblekar