V podjetju za prodajo elektrike in drugih energentov, Elektro energija, so v zadnjem času prejeli več obvestil odjemalcev, da jih po telefonu nadlegujejo neznane osebe, ki se lažno predstavljajo kot zaposleni v Elektro energiji. Od njih terjajo neobstoječe dolgove in grozijo celo z odklopom električne energije.

Neznanci naj bi v telefonskem pogovoru navajali izmišljene podatke o dolgovih zaradi neporavnanih računov za električno energijo, ki naj bi jih posamezni odjemalci imeli na svojih merilnih mestih. Odjemalcem, ki bi prejeli podoben klic ali celo obisk na domu, v Elektro energiji svetujejo, da jih o tem obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 2808 ali po elektronski pošti na naslov [email protected].

Podobno prevaro so opazili tudi v mariborskem podjetju Energija plus, ki je hčerinska družba Elektra Maribor, na prevaro pa svoje odjemalce opozarjajo tudi v GEN-I in jih pozivajo, naj jih o takšnih klici obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 1558 ali po elektronski pošti na naslov [email protected].