Vir fotografije: FB Občine Litija iz FB profila Katarine Venturini https://www.facebook.com/photo?fbid=662140392583054&set=a.468207655309663

Kulturni center Litija v okviru svojih srečanj pod imenom Približevanja gosti prvo ime slovenskega plesa – Katarino Venturini.

 

Da je Katarina Venturini odlična plesalka, pričajo njeni štirje naslovi svetovne prvakinje v standardnih in latinskoameriških plesih, znana pa je tudi kot priljubljena sodnica in učiteljica plesa.

Katarina je naslove svetovnih prvakov osvojila s svojim plesnim partnerjem Andrejem Škufco, s katerim sta plesala kar 18 let in bila tudi 23-kratna članska državna prvaka.  Katarina je kot odlična plesalka prejela številna priznanja, med najbolj prestižnimi sta odlikovanje Olimpijskega komiteja Slovenije ter reda za zasluge Republike Slovenije za vrhunske dosežke na področju plesa ter za prispevek k prepoznavnosti Slovenije v svetu. Ko je zaključila svojo plesno kariero, pa se njena plesna pot ni končala, ampak je leta 2008 v Ljubljani odprla plesno šolo  Plesna zvezda, postala je tudi trenerka športnega plesa ter sodnica za standardne in latinskoameriške plese. Niso pa to njene edine sodniške izkušnje – ljubitelji malih zaslonov je poznamo tudi kot eno izmed sodnikov v šovu Zvezde plešejo.

Vse to in še več v pogovoru s Katarino Venturini nocoj, ob 19. uri v Kulturnem centru Litija. Pogovor bo vodila Aleksandra Mavretič.

 

Vabljeni!