Vir fotografije: FB stran Milan Zver https://www.facebook.com/milan.zver/videos/336445027813994

Evropski parlament je včeraj potrdil krovni program EU za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport Erasmus+ za obdobje 2021-2027, ki ima rekordna proračunska sredstva. Prav po zaslugi dr. Milana Zvera, je Erasmus+ eden redkih evropskih  programov, ki bodo novo obdobje začeli z bistveno višjim proračunom, kot  so ga imeli na voljo v zadnjih 7 letih.

Dr. Zver, ki je v Sloveniji v času od 2004 do 2008 vodil Ministrstvo za šolstvo in šport, sedaj pa je že tretji mandat poslanec v Evropskem parlamentu, je spretno vodil  pogajanja glede nove finančne perspektive. Pri pomembnih vprašanjih ni  popuščal, saj je želel program Erasmus+ narediti še boljši in to mu je  tudi uspelo. Tako bo  program odslej imel na voljo več kot 28 milijard  evrov iz različnih virov, v primerjavi s prejšnjim sedemletnim obdobjem, ko je imel na voljo 14,7 milijarde evrov.

V program Erasmus+ se vključujejo tudi vzgojnoizobraževalne ustanove iz Zasavja.

Več si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.milanzver.eu/clanki/zgodovinski-uspeh-dr-milana-zvera-rekordna-proracunska-sredstva-za-program-erasmus