Grad Bogenšperk bo v četrtek gostil veliko glasbenico, Manco Izmajlovo. Naj vas ta poletni večer popolnoma očara lepota ruske glasbe in kulture, ki Izmajlovo spremljata vse od njenega študija v Moskvi. Zgodba, ki jo je pričela že s projektom Slovanska duša, se zdaj nadaljuje.

 

Manca bo skozi zanimive pripovedi predstavila pesmi različnih obdobij, žanrov in temperamentov. Slišali boste priljubljene klasične in popularne romanse, romske pesmi, narodne in ponarodele pesmi ter pesmi iz obdobja zlate popevke in legendarnih filmov. Nastopila bo skupaj z odličnima glasbenikoma – pianistko Olgo Ulokino, ki je diplomirala in magistrirala v St. Peterburgu, ter violinistom Benjaminom Izmajlovom, ki je diplomiral in magistriral v Moskvi.

Ruska noč je naslov evropske turneje ob izidu šestega studijskega albuma Mance Izmajlove. Novi projekt, Ruska kolekcija,  ki bo izšel za svetovno tržišče, zaobjema izbor najlepših ruskih pesmi v orkestracijah komponista in producenta Benjamina Izmajlova. Posnet je bil z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije in dirigentom Sergejem Skripko, nastajal pa je v Rusiji, Sloveniji in ZDA. Podprla ga je največja ruska nevladna kulturna organizacija “Russkiy mir”.

Vstopnice za koncert so na voljo v TIC Šmartno pri Litiji, na Gradu Bogenšperk, ter online: www.mojekarte.si, bencinski servisi, kioski in trafike. Informacije in rezervacije: 01 898 76 64, 04 620 8202 ter na [email protected].

MANCA IZMAJLOVA je slovenska pevka mezzosopranistka s 15-letno solistično koncert-no kariero. Za seboj ima več kot 1000 koncertov po vsem svetu. Njen repertoar je obsežen, obsega operne arije, romance, samospeve, ljudske in popularne pesmi v kar 24 jezikih. Slovenska publika je vzljubila njene nove priredbe slovenskih in slovanskih pesmi. Dva albuma teh pesmi, posneta z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije – “Slovanska duša” in “Slovensko srce” – sta prodana v platinasti nakladi. Album “Slovanska duša” je bil pod naslovom “Far Away” izdan tudi v Aziji. Njen zadnji album iz leta 2016, posnet z istim orkestrom, “Pesmi mojih krajev” je bil premierno predstavljen na Festivalu Ljubljana.