Zaplavali smo v avgust in pred nami je še več pestrih dogodkov, ki so organizirani v okviru Festivala Bogenšperk. Grad nam v tem mesecu ponuja kar nekaj koncertov, delavnic pa tudi ponovitev vrhunskega kulinaričnega večera. Festival se zaključi 29. septembra.

 

Če želite slišati, kako zvenijo srednjeveška glasbila, pridite 16. avgusta ob 20.00 na koncert ansambla Cappella Justinopolitana. Če vam je pri srcu kulinarika, pridite poizkusiti vse kar nam bo Staretov trg skuhal na 23. avgusta popoldan v središče Šmartnega.

Če vam prijajo slovenske ljudske pesmi, popevke, zimzelene melodije, dalmatinske ritme in tudi tuje uspešnice, že danes kupite vstopnico za koncert Prifarskih muzikantov, ki bo 25. avgusta, ob 18. uri.

Če bi želeli spoznati inštrumente, se pri tem zabavati in kaj lepega zaigrati, se prijavite na glasbene delavnice z Glasbeno šolo Bučar, ki bodo 29. avgusta. Če bi bili radi del kulinaričnega večera, ki ga bosta na gradu pripravila dva izjemna kuharja, kupite vstopnice za kulinarični večer Okusi z gradu2, ki bo 31. avgusta,

Če se želite nasmejati ob sočnih in hudomušnih rudarskih zgodbah Matjaža Javšnika ob zvokih pesmi knapovske zasedbe Orleki, si priskrbite karte za koncert-komedijo, ki bo 6. septembra.

In če si želite biti del zaključka festivala Bogenšperk, pridite 29. septembra ob 15. uri na grad Bogenšperk, kjer bo oktet Valvasor pripravil koncert z gosti