Litijska občina je obeležila svoj občinski praznik s tradicionalnim festivalom skupnosti na ploščadi med Mestnim muzejem in na novem šolskem igrišču pri osnovni šoli.

OGLARSKA DEŽELA NAJVEČJA

Letos so se predstavili posamezniki in društva iz krajevnih skupnosti Dole, Polšnik, Gabrovka, Kresnice, Vače, Hotič, Breg – Tenetiše, Jevnica in Mestne skupnosti Litija. Največji predstavitveni prostor s prikazom oglarjenja in več kot odlično domačo kulinariko so imeli predstavniki iz Dol pri Litiji. Bili so daleč najštevilčnejši in zelo dobro organizirani. Predstavili so OGLARSKO DEŽELO, ki je požela največ zanimanja na festivalu. Ni manjkala niti mini kopa v razrezu.

ODPRLI NOVO ŠPORTNO IGRIŠČE

Ob tej festivalski priložnosti so župan občine Litija Franci Rokavec, ravnatelj Osnovne šole Litija Peter Strle in podžupan Boris Doblekar, ki je tudi vodil celotno prireditev, odprli novo športno igrišče, ki bo namenjeno za potrebe šole in rekreacijo občank in občanov.

 OBČINA SI ŽELI ŠE VEČ UDELEŽBE KS IN DRUŠTEV

Festival je bil dobro obiskan. Kot kaže je zanimanje in spoznavanje krajev ter ljudi v občini vedno večje. Razočarale pa so nekatere krajevne skupnosti, ki na festival niso poslale svojih predstavnikov. Nekatere pa so jih, vendar z zelo skromno vsebino, je bilo slišati med pogovorom odgovornih za festival. Morda pa se izkažejo in pozitivno presenetijo prihodnje leto. Vse možnosti imajo odprte, le izkoristiti jih morajo, je še dodal visok predstavnik občine.