Kulturno društvo Podkum je letos drugič pripravilo Žive jaslice. Pri uprizoritvi božične igre z naslovom Marijina zgodba so skupaj sodelovali člani odrasle in otroške dramske skupine. Premierna uprizoritev je bila na božič, 25. decembra, ob 17. uri pri Gasilskem domu Podkum, sledila je še ponovitev ob 19. uri. V četrtek dopoldan so nastopili v Domu Tisje in tako polepšali božične praznike njihovim stanovalcem, ob 18. uri pa so zopet nastopili na domačem terenu.

 

Zgodbo, ki prikazuje dogajanje z Marijinega vidika, kako je preživljala pot do Betlehema in njeno skrb za dete je napisala Mateja Kos, režirali pa sta jo Urška Dolar in Maja Odlazek. Na poti je Jožefa in Marijo spremljal osliček Bučko, pastirji pa so imeli v ogradi ovce. Žive živali so tako zgodbi dodale poseben čar. Po končani igri so si lahko obiskovalci ogledali posamezna prizorišča, na katerih so ostali nastopajoči.

V igri je prepeval tudi Angelski zbor katerega so sestavljali člani dramskih skupin, vaje pevskega zbora pa je vodila Brigita Prošt. Zahvala gre vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka, tako članom KD Podkum, domačinom, društvom in okoliškim žagam ter kmetijam. Žive jaslice so si poleg domačinov, ogledali tudi obiskovalci od zelo daleč. Množičnega obiska in pozitivnih odzivov so bili člani dramskih skupin zelo veseli in vas vabijo, da jih obiščete tudi naslednje leto.