Med vikendom so gasilci posredovali v treh požarih.

V soboto nekaj pred pol dvanajsto uro je v Knezdolu zagorela suha trava in podrast. Poleg gasilcev PGD Trbovlje – mesto so intervenirali še gasilci PGD Čeče in PGD Dobovec, ki so požar omejili, prekopali posamezna žarišča in požar tudi pogasili. 

Nekaj pred tretjo uro popoldne je zagorel gozd v naselju Javorje (Šmartno pri Litiji). Gasilci PGD Javorje, PGD Šmartno pri Litiji, PGD Jablanica in PGD Kostrevnica so požar na nedostopnem delu gozda na površini okoli enega hektara pogasili in zalili obrobja z vodo. Pri gašenju je  sodelovalo tudi Javno podjetje Vodovod Grosuplje, ki je s tehničnimi sredstvi zagotavljajo zadostno dobavo vode v zbiralnik vode.

Malo čez polnoč v nedeljo pa je gasilce na pomoč poklicala občanka iz Trbovelj, ki je zavonjala in opazila dim v pekarni. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so se odzvali na klic, se odpeljali na kraj dogodka, odprli vrata in ugotovili, da se žge pozabljen kruh v peči. Prezračili so prostore, znosili ven zažgan kruh ter prostore pregledali s termokamero. Na kraju dogodka je bila prisotna tudi policija.