Haberlova in Salkič na svetovnem prvenstvu v Španiji

 

Pamplona, sicer znana po festivalu, kjer udeleženci tečejo z biki, je od petka do nedelje gostila turnir svetovne karate zveze. Na turnirju svetovnega formata, Series A, se je pomerilo 858 članov in članic iz 64 držav sveta in med osmimi slovenskimi tekmovalci sta bila tudi dva zasavska karateista – Urša Haberl in Almin Salkić.

 

 

 

Urša Haberl se je pomerila v športnih borbah do 50 kilogramov in v prvem krogu premagala Ukrajinko Vasylenko 3:0 ter nato v drugem izgubila proti Španki Pinilli Sanchez 4:1. Če bi se Španka uvrstila v finale v zadnji borbi, bi Urša nastopila še v repasažu, zaradi zmage Francozinje nad Sanchezevo  pa do tega nastopa žal ni prišlo.

Almin Salkić je nastopil v katah, kjer je s kato Gojushiho Sho končal svoje nastope v Španiji, saj se mu ni uspelo uvrstiti v naslednji krog. Z izvedbo kate ni bil najbolj zadovoljen in verjamemo, da se bodo pravi občutki vrnili že na naslednjem tekmovanju. Almin, ki se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, je dober teden nazaj nastopil na prestižnem turnirju »Paris Open«, kjer je osvojil deveto med 66 kataši.

Čeprav sta se domov vrnila brez medalje, Urši in Alminu čestitamo za dober nastop.