Ker je tudi v Zasavju in bližnji okolici »doma« harmonika, je še kako na mestu, da vsi harmonikarji izvedo za srečanje na Bledu.

6. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru z ansamblom Saša Avsenika. »Bomo letos presegli lanski rekord 533 harmonik,« se sprašuje Toni Mežan, podžupan Občine Bled.

20. maja bo na Bledu ponovno pravi harmonikarski praznik. Lani je kar 533 udeležencev s harmonikami ob obali Blejskega jezera naenkrat zaigralo Avsenikovo skladbo Otoček sredi jezera. Letos boste udeleženci zaigrali skupaj s Sašom Avsenikom.

Najprej boste ob 12. Uri razporejeni ob obali Blejskega jezera s skladbo Otoček sredi jezera, nato pa na zelenici pod odrom še Na Golici (uglasitve CFB) in Čebelarja (Be-es-as). Že tradicionalno bo ob 14. Uri povorka harmonik z Majči Bobnar na Jezerski promenadi. Pravočasno prijavljeni (do 14. Maja) boste ponovno prejeli bon za malico, Unionovo pijačo in spominsko nalepko ter sodelovali v žrebanju za bogate nagrade organizatorjevih pokroviteljev, kot so: Harmonika Poličar, bon v vrednosti 555 eur za nakup Totter midi sistema, darilni bon za izdelavo lajbča gorenjske narodne noše po meri izžrebanca iz rok Marije Mojce Berce iz Selc, darilni bon čevljarstva Štajnar iz Škofljice za izdelavo škornjev za narodno nošo po meri izžrebanca, vikend paket v hotelih Lovec – Kompas na Bledu, kosila v Restavraciji Labod in številne druge nagrade. Z Blejskim sirom bodo obdarili najštevilčnejšo vnaprej prijavljeno organizirano skupino harmonikarjev, razglasili najmlajšega in najstarejšega udeleženca…

Harmonikarji bodo lahko brezplačno parkirali na posebej označenih parkiriščih ter se do prizorišča na Jezerski promenadi odpeljali brezplačno, za kar bo poskrbelo podjetje Bled Tours. Primorske harmonikarje, ki se bodo pripeljali z vlakom na železniško postajo Bled – Jezero, bo ob 9.20 čakal cestni turistični vlakec in jih brezplačno prepeljal do prizorišča na Jezerski promenadi. Prevozi bodo zagotovljeni tudi v obratni smeri.

Med 9. In 16. Uro bo na lastno odgovornost (kljub varovanju) možno shraniti harmoniko ali kovček v Festivalni dvorani, kjer bo tudi informacijski pult, na katerem se harmonikarji morajo zglasiti ob prihodu. Na Jezerski promenadi bo različna ponudba na stojnicah v okviru otvoritve blejske turistične sezone. Zaigrali bodo mnogi harmonikarski orkestri in klubi. Po zaključku uradnega dela bodo oder prevzeli člani ansambla Saša Avsenika.

V izogib gneči na cestah prosijo udeležence, da planirajo prihod na Bled med 9. In 10. Uro.

Za vse informacije so vam na voljo na telefonski številki 051-306-089, 041-710-970 ter na elektronski naslov [email protected].

Ne spreglejte: Prijavite se do 14. maja, da boste sodelovali v žrebanju. Harmonika Poličar je že izdelana in čaka novega srečnega prejemnika.