Šmarski rokometni prvoligaš RD Herz Šmartno bo v soboto 30. septembra ob 19. uri gostil MRK Krko. Šmarčani so po treh odigranih tekmah LIGE NLB v sredini lestvice, na 7. mestu.

RD Herz Šmartno v goste v Dobovo po novo točko

Zadnjo tekmo 3. kroga je RD Herz Šmartno odigral v gosteh v Dobovi. V prvem polčasu je bila tekma zelo izenačena, borbena na obeh straneh, ter glasna na tribunah. Na koncu polčasa je šmarski ekipi uspelo povesti za dva zadetka, 12:14.

V drugem delu pa takoj nalet ekipe Herz Šmartna ter vodstvo že z 15:21. Odlična igra v obrambi in napadu ter obrambe Muratoviča so rezultat prevesile v šmarsko korist. Domača ekipa se ni predala, izkoriščala je napake v napadu Šmartna ter uspela znižati na 20:22. Najbolj “črne” minute Herz Šmartna so bile med 44. in 48. minuto, ko je ekipa Dobove dosegla kar 6 zadetkov. Nato zopet bolj zbrana igra Šmartnega, ter ponovno vodstvo za 4 zadetke, ki ga je držala do 23:27. Sam zaključek tekme pa je ponovno pripadel domačinom, ki so svojo vztrajnost poplačali s 7 metrovko v zadnji sekundi tekme, katero je uspešno realiziral prvi strelec domačih Dorian Markušić. Velika točka na gostovanju, katero pa so se vseeno bolj veselili domači igralci.

Odličen drugi strelec Lige NLB Tilen Strmljan

Na listi strelcev Tilen Strmljan zaseda odlično 2. mesto in sicer beleži kar 26 zadetkov, boljši od njega je le Jernej Papež iz MRK Krka, ki pa se bo lahko izkazal oziroma pomeril s Tilnom na prihajajoči sobotni rokometni poslastici v dvorani Pungrt.