Hrastničan Miha Bantan navdušuje s svojim pevskim talentom. Svoje mesto si je med drugim zaslužil tudi na spletni strani občine Hrastnik in prav je, da ga omenijo vsi zasavski mediji.

foto: arhiv M.B.

Miha Bantan z Dola pri Hrastniku, študent Višje naravovarstvene šole v Šentjurju, vzporedno zaključuje tudi srednjo glasbeno šolo, ki deluje v okviru I. Gimnazije v Celju.

Letos so se od 18. do 20. aprila spet udeležili mednarodnega tekmovanja v Splitu, kjer je Miha dosegel v svoji kategoriji in v hudi konkurenci odlično drugo nagrado. »Letos sem zapel štiri pesmi, od tega slovensko, dve nemški in italijansko pesem,« je povedal. »Tekmovanje se imenuje Daleki akordi, kjer določa o točkovanju oziroma uspehu posameznikov mednarodna komisija. Tekmovalne skupine so štiri – po starosti. V prvi zapojejo dve pesmi, v drugi in tretji pa tri. Letos sem bil prvič v 4. skupini in zato zapel štiri pesmi.« Njihov mentor je Davorin Mikulič, korepetitor pa Primož Mavrič.

foto: arhiv M.B.

Miha poleg teh dveh šol že vrsto let nastopa pri Rudarski godbi Hrastnik, je pa tudi član glasbene skupine Murni, ki ima za seboj že vrsto uspehov. Konec maja pa bo imel v Celju svoj prvi samostojni glasbeni koncert, je še zapisala Fanči Moljk za hrastniško občinsko spletno stran.