Če ne morejo nakupovati na prenovljeni tržnici, pa so se v Hrastniku spomnili na nekaj drugega in prav tako dobrodošlega. Na pobudo hrastniškega župana sta ekipa Kulturno rekreacijskega centra ter ekipa Turistično informacijskega centra vzpostavili e-tržnico. Eden od pomembnih korakov k bolj zdravi in “zeleni” občini je spodbujanje prehranske samooskrbe in uporabe zdrave lokalne prehrane, meni hrastniški župan in zato je tudi podprl idejo o e-tržnici. 

 

Lokalni kmetje in predelovalci bodo občanom na dom dostavili lokalno pridelane izdelke. Ponudba izdelkov bo sezonska, kar pomeni, da se bo glede na letni čas tudi spreminjala oziroma dopolnjevala. Trenutno lahko v e-tržnici naročite sokove, medene izdelke, jajca, testenine in kruh, v kratkem pa je predvidena tudi dobava sadja in zelenjave.

 

Sistem nakupovanja na e-tržnici je enostaven – obiščete spletno stran, si ogledate njihovo ponudbo in izbrane izdelke dodate v “košarico”. Minimalni znesek naročila izdelkov mora znašati vsaj 5 €, ampak ob vseh dobrotah, ki jih e-tržnica ponuja, to ni težko. Vpišete še svoje podatke za dostavo in oddate naročilo. Trenutno nakupljene izdelke plačate s plačilno kartico ob dostavi, kmalu pa načrtujejo tudi plačilo preko spleta. Izdelke enkrat na dan razvozijo kupcem; cena dostave znaša 1,50 €, pri naročilih prek 40,00 € pa je dostava brezplačna. Edina žalostna vest za vse, ki niste iz Hrastnika pa je, da lahko v tej e-tržnici nakupujejo le občani Hrastnika.

Po končani epidemiji boste lahko izdelke lokalnih pridelovalcev prevzeli tudi v prostorih TIC-a, ki se bo iz muzeja preselil v prostore hrastniške tržnice.