To nedeljo, 28. novembra 2021 bodo v Hrastniku volitve.

Krajanke in krajani posameznih krajevnih skupnosti boste med 9. in 16. uro lahko oddali svoj glas predlogu, s katerim se najbolj strinjate, da je za vašo skupnost potreben.
 
Prebivalci hrastniških krajevnih skupnosti so na občino podali predloge, česa si želijo v njihovih krajevnih skupnostih – ali je to novo otroško igrišče, nova cestna razsvetljava, ureditev prostorov za druženje, ureditev pešpoti, novo avtobusno postajo …  Sredstva za uresničitev predlogov bodo izvedena iz participatornega proračuna.
“Participatorni proračun je način, kako lahko člani skupnosti vplivajo na porabo javnih sredstev v svojem življenjskem okolju. S participatornim proračunom lahko prebivalci občine, mestne četrti ali krajevne skupnosti sami prepoznajo probleme ali možnosti izboljšav, sami predlagajo rešitve in zatem med podanimi predlogi tudi izbirajo v zavezujočem glasovanju.” (Primc, https://dovoljzavse.si/wp-content/uploads/2017/07/participatorni-proracun_prirocnik-za-izvajanje.pdf, 2021).

Glasovanje, na katerem se bo med izvedljivimi in potrjenimi predlogi (na povezavi https://www.hrastnik.si/uploads/Predlogi%20pp.jpg  obarvani zeleno) izbralo zmagovalnega, bo potekalo v vseh krajevnih skupnostih, v nedeljo, 28. 11. 2021od 9. do 16. ure
na naslednjih glasovalnih mestih:
Krajevna skupnost Boben Zadružni dom Čeče-del 100A, Hrastnik
Krajevna skupnost Rudnik Prostori krajevne skupnosti Log 3, Hrastnik
Krajevna skupnost Steklarna VDO Podkraj Podkraj 91A, Hrastnik
Krajevna skupnost Dol pri Hrastniku Prostori krajevne skupnosti Trg borcev NOB 12, Dol pri Hrastniku
Krajevna skupnost Kovk Dom krajanov Kovk 9A, Dol pri Hrastniku
Krajevna skupnost Turje – Gore Dom krajanov Turje 20, Dol pri Hrastniku
Krajevna skupnost Marno Pritlični prostori PGD Marno Marno 44A, Dol pri Hrastniku
Krajevna skupnost Podkraj Dom krajanov Podkraj 30A, Hrastnik
Krajevna skupnost Prapretno Zadružni dom Prapretno pri Hrastniku – del 37, Hrastnik
Krajevna skupnost Krnice – Šavna peč Dom krajanov Šavna peč 8A, Hrastnik

 

K glasovanju je vabljen vsak prebivalec s stalnim prebivališčem v eni izmed naštetih krajevnih skupnosti, ki je na dan glasovanja dopolnil vsaj 16 let. Za udeležbo na volitvah je v skladu z veljavnimi vladnimi odloki potrebno predložiti PCT dokazilo in veljavni osebni dokument.

Rezultati glasovanja bodo po končanem glasovanju objavljeni neposredno na glasovalnih mestih in na spletni strani Občine Hrastnik.

Hrastničani, vabljeni, da s svojim glasom sooblikujete svojo okolico!