Prodaja kmetijskih pridelkov in izdelkov na premični stojnici pred VDO Podkraj

Ker se nam je zdela informacija oziroma novica o prodaji kmetijskih pridelkov in izdelkov iz domačih zasavskih kmetij ena boljših v zadnjem času, kar se tiče spodbujanja in promocije kmetijstva, smo se v uredništvu takoj odločili poročati in obvestiti o tem izjemno pomembnem dogodku v enem od delov Zasavja.

Krajevna skupnost Steklarna bo v sodelovanju z občino Hrastnik organizirala prodajo kmetijskih pridelkov in izdelkov na premični stojnici pred VDO Podkraj.

Prodajalo se bo: kruh, pecivo, testenine, jajca, meso, mesni izdelki, mleko, sir, smetana, skuta, vino, zelenjava, sadje itd.

Vse kar se bo prodajalo na stojnicah bo pridelano izključno na domačih kmetijah.

Prodaja bo potekala ob sobotah od 10.30 do 12. Ure. In sicer naslednje sobote:

  • februar
  • marec
  • april
  • maj
  • junij

Dodajamo le še morda komentar, da tudi, če bi bila vmes še kakšna sobota, ne bi bilo nič narobe, kajti kmetje imajo doma pridelke stalno na voljo, poleg tega pa tudi potrošniki, pred vsem okoljsko in zdravstveno ozaveščeni radi sproti kupujejo zdravo in doma pridelano hrano in izdelke.

Na primer smetana in skuta pa mleko, ki so pridelani vsak dan, ne bodo zdržali ravno en mesec! Morda pa kupci dobijo kontakte kmetov na »uradne« sobote in se bodo tudi v vmesnem obdobju, ko ne bo stojnice odpravili kar k njim domov in si privoščili zdravo, domačo, neoporečno hrano.