Kljub temu, da se šole s svojim delom v javnosti predstavljajo vsak dan, pa sta pred nami dva dneva, ki sta v šolskem letu ključna za devetošolce in bodoče maturante. Jutri in v soboto bodo na srednjih šolah in visokošolskih zavodih potekali informativni dnevi.

Zaradi epidemiološke situacije, ki še vedno ne dovoljuje množičnega zbiranja v zaprtih prostorih, bodo informativni dnevi potekali preko spletnih strani šol, kjer bodo šole virtualno predstavljale programe, ki jih izvajajo.

Tudi zasavske srednje šole – Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, Srednja šola Zagorje in Gimnazija Litija vam bodo svoja vrata virtualno odprla jutri ob 9. uri dopoldne in ob 15. uri popoldne ter v soboto dopoldan ob 9. uri. Poklepetali boste lahko s profesorji in dijaki, si ogledali, kako izgleda šola in kako poteka pouk.

Čeprav se ne boste osebno sprehodili po hodnikih šol, kamor se nameravate vpisati, pa boste vseeno lahko spoznali utrip srednješolskega dela, ki vas čaka v prihodnjem šolskem letu. Zato vabljeni na informativni dan 2021!