Jutri in v soboto sta pomembna dneva za vse tiste, ki se odločate o svoji nadaljnji poklicni poti. To sta dneva, ko bodo srednje šole in fakultete odprle svoja vrata, da bodo lahko bodoči “fazani” in “bruci” spoznali programe šolanja oziroma študija, ki jih zanimajo ter jim tako olajšali odločitev, kam po končani osnovni oziroma srednji šoli.

Predstavitve šol bodo v dveh dneh izvedene v treh terminih – jutri ob 9. in 15. uri ter v soboto dopoldne ob 9.uri.

V Zasavju fakultet nimamo, bodo pa svoja vrata odprle srednje šole.

Gimnazija in ekonomska šola Trbovlje bo predstavila tri programe – program splošne gimnazije, športni gimnazijski oddelek in program ekonomski tehnik. Obljubljajo, da bo v predstavitev vključenih veliko dijakov, tako da boste poleg uradnih informacij prejeli tudi dijaški utrip iz prve roke.

Srednja tehniška in poklicna šola v Trbovljah bo predstavljala številčno največ programov in sicer kar 8 ; to so pomočnik v tehnoloških procesih (nižje poklicno izobraževanje), avtoserviser, inštalater strojnih inštalacij, oblikovalec kovin – orodjar in nov program mehatronik operater (programi srednjega poklicnega izobraževanja) ter srednji strokovni programi elektrotehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva.

Če boste obiskali Srednjo šolo Zagorje, boste spoznali programe zdravstvene nege, gastronomskih in hotelskih storitev, trgovca, pomočnika v biotehniki in oskrbi predstavili pa vam bodo še možnost nadaljevanja izobraževanja v programih ekonomskega tehnika in gastronomije. 

Gimnazija Litija pa se bo predstavila s programom splošne gimnazije.

Že Francis Bacon je dejal da je v znanju moč, kitajski pregovor pa pravi, da je znanje  zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika, zato ne izpustite priložnosti, da najdete tisto pravo šolo, ki vam bo nudila znanje za vse življenje! Dobrodošli na zasavskih šolah!