Jutri in v soboto bodo v srednjih šolah in na fakultetah potekali informativni dnevi.

Tudi v Zasavju imamo nekaj srednjih šol, ki za bodoče dijake odpirajo svoja vrata in vabijo, da spoznate, kaj vam ponujajo.

Vir fotografije: FB stran Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje

 

Gimnazija in ekonomska srednja šola v Trbovljah svoje dijake in dijakinje izobražuje v štiriletnih programih splošne gimnazije (za novince je na voljo 56 vpisnih mest), v športnem oddelku gimnazije (predvidenih 18 vpisnih mest) ter štiriletnem programu ekonomski tehnik (sprejmejo prav tako 56 novincev).

 

Vir fotografije: FB stran Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje

Srednja tehniška in poklicna šola v Trbovljah izvaja več programov tehniške in poklicne smeri. To so: dvoletni program pomočnik v tehnoloških procesih (predvidenih 16 mest), triletni programi inštalater strojnih inštalacij, avtoserviser in oblikovalec kovin – orodjar (za vsakega od omenjenih programov je predvidenih po 26 vpisnih mest za novince) ter štiri leta trajajoče programe tehniške stroke elektrotehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva (vpiše se lahko po 28 novincev v programih elektrotehnik in strojni tehnik ter 56 kandidatov za “računalničarje”).

Vir fotografije: FB stran Srednje šole Zagorje

Srednja šola Zagorje v prihodnjem šolskem letu razpisuje štiri programe: dvoletni program za pomočnika v biotehniki in oskrbi (predvidenih 16 mest), dva triletna programa in sicer program trgovec in program gastronomske in hotelske storitve (za vsakega od njiju je prostih po 26 razpisnih mest) ter štiriletni program zdravstvene nege (predvidenih kar 56 mest za novince).

 

Vir fotografije: FB stran Gimnazije Litija

 

Pa še v Litijo poglejmo. Tudi Gimnazija Litija razpisuje program splošne gimnazije in sicer je na voljo prostih 84 mest.

 

Izbrane šole si boste torej lahko ogledali

jutri, V PETEK, 17.februarja 2023 ob 9. uri dopoldne in ob 15. uri popoldne.

Če pa si želite ogledati več šol, pa se lahko na informativni dan odpravite

še V SOBOTO, 18. februarja 2023 ob 9. uri.

 

Da vas ne bi mučili pomisleki – obiščite šole na njihovih informativnih dneh. Oglejte si, kaj vam ponujajo, vprašajte, če vas kakšna stvar še posebej zanima ali vas morda kaj skrbi. Informativni dan je pomoč pri izbiri tistega, kar vas bo spremljalo dobršen den vašega življenja – vašega poklica, zato vabljeni, da v naslednjih dveh dneh obiščete naše šole v Zasavju!