Interni oddelek Splošne bolnišnice Trbovlje je zaprt. Od skoraj 50 zaposlenih na oddelku le še 8 zdravstvenih delavcev ni okuženih z novim koronavirusom. Okuženi pa niso le zaposleni temveč tudi pacienti; le-te so premestili v covid oddelek bolnišnice.

Po besedah direktorice SBT so od 11 bolnikov na internem oddelku 5 bolnikov odpustili, 6 pa jih bo v bolnišnici ostalo do konca zdravljenja. Polovico internega oddelka so že izpraznili in ga bodo s pomočjo civilne iniciative razkužili, paciente bodo potem prestavili in razkužili še drugo polovico oddelka. Temeljito bodo razkužili vse površine in predmete – od zdravstvenih map, opreme, orodja in pohištva.

Oddelek tako naslednja dva tedna ostaja zaprt. Paciente, ki bi potrebovali zdravljenje na internem oddelku bolnišnice, sedaj zdravstveni domovi pošiljajo drugam (na Golnik, v Topolščico, v Ljubljano …).

SB Trbovlje razpolaga s 34 covid posteljami, kar bi lahko primerjali s  570 posteljami v UKC Ljubljana. Oba covid oddelka sta polna in takoj, ko se kakšna postelja izprazni, jo zapolni drug covid pacient. Hospitaliziranih je 26 pacientov, sedem na intenzivni negi.

Martinčičeva obljublja, da se bodo trudili in vztrajali, čeprav so že na robu zmogljivosti. Da bi vzdržali, pa jim želimo tudi mi.