V petek, 12.10.2018 je ZLHT Regionalni center NVO objavil natečaj Prostovoljec leta 2018 za izbor najzaslužnejših prostovoljcev in prostovoljk, ter prostovoljskih organizacij iz Zasavja v letu 2018. Namen natečaja je podelitev priznanj tistim posameznikom in organizacijam, ki opravijo največ prostovoljnega dela in dosegajo največje učinke ter s svojim delovanjem pripomorejo k promociji in spodbujanju prostovoljstva v zasavski regiji.

 

Kdo predlaga kandidate?

Kandidate lahko predlagajo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, zasebne institucije in pa najbolj pomembno, vsak posameznik, ki je mnenja, da pozna primerno osebo ali pa organizacijo, ki si zasluži priznanje.

 

Kdo se lahko poteguje za zasavsko priznanje Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija 2018?

V procesu izbora lahko predlagate prostovoljce in prostovoljke vseh starostnih skupin, ki prihajajo ali delujejo v zasavskih občinah ter organizacije, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljce in imajo sedež v zasavskih občinah.

Kdo ocenjuje?

Ocenjevanje prijav bo izvedla strokovna komisija, ki bo izmed vseh prispelih predlogov oblikovala ožji izbor kandidatov. Izmed prijavljenih kandidatov bo na osnovi navedenih kriterijev strokovna komisija izbrala največ deset posameznikov in največ deset organizacij, izmed katerih boste najzaslužnejše izbirali uporabniki z javnim glasovanjem, ter končno oceno in dokončnim izborom.

 

Podelitev priznanj

Na osrednjem dogodku Prostovoljec leta 2018, ki bo potekal 04.12. 2018, bodo priznanja prejeli trije najzaslužnejši prostovoljci ali prostovoljke ter tri najzaslužnejše prostovoljske organizacije iz zasavske regije.

Svoj predlog lahko oddate do 31. 10. 2018, glasovanje pa bo potekalo med 12.11.2018 in 25.11.2018. Obrazce najdete na spodnjih povezavah:

Obrazec za predlaganje posameznikov in posameznic za priznanje Prostovoljec leta 2018

Obrazec za predlaganje organizacij za naziv Prostovoljska organizacija leta 2018