Pretekli konec tedna je v Pragi na Češkem potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Na prvenstvu se je pomerilo 1084 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 evropskih držav. Slovenijo je zastopalo štiriindvajset reprezentantov, dva od njih sta bila  Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič, člana Karate kluba Trbovlje.

Letošnje evropsko prvenstvo so krojili Španija, Turčija, Ukrajina in Azerbajdžan. Za Slovenijo je medaljo priborila reprezentantka Ela Petan, Kenan in Uroš pa tokrat žal nista bila uspešna.

Kenan Isakovič je nastopil v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V prvem krogu se je pomerili proti Italijanu, redni del borbe se je končal 1:1, sledila je sodniška odločitev in minimalna zmaga nasprotnika z 3:2. Italijan je nato zabeležil dve zmagi ter nato izgubil v četrtfinalu in želja po repasažu je splavala po vodi.

 

 

Prav tako v prvem krogu je svoj nastop na prvenstvu zaključil Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov, ki je izgubil proti Nemcu z rezultatom 4:1.

 

V Karate klubu Trbovlje so si seveda želeli boljših rezultatov, a to je pač šport – enkrat se vrstijo zmage, drugič pridejo porazi in tudi to dela šport tako čudovit. Verjamemo pa v Kenanove in Uroševe sposobnosti, ki jih bosta nedvomno kmalu spet izkazala na katerem od tekmovanj.

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje