Zadnja junijska sobota je na kamniškem bazenu »Pod skalco« v soboto letos že dvajsetič gostila Mednarodni miting VERONIKA 2021. Tekma je za plavalce pomembna ne le zgolj zaradi rezultatov, pač pa tudi zato, ker je ena zadnjih pred državnimi prvenstvi.

Na celodnevni tekmi, ki je zaradi še vedno nepredvidljivih COVID-19 razmer potekala brez gledalcev, so se med seboj vsi plavalci, ki v Sloveniji nekaj pomenijo. Med 380  plavalci  vseh starostnih kategorij  iz 23 slovenskih plavalnih klubov so se mitinga udeležili tudi Taj in Inja Zupančič, Mojca in Špela Oberžan, Ariana Agrež, Teja in Pia Zore, Mija Milinković, Noemi Borišek in Iva Knez iz Plavalnega kluba Rudar Trbovlje.

Mladi trboveljski plavalci so s svojimi nastopi odlično opravili svojo nalogo – popravljali so  svoje najboljše rezultate in si priborili lepo bero odličij.

Ariana Agrež je vse svoje nastope zaključila na stopničkah in dokazala, da imamo v Rudarju zopet zlato ribico ki bo, seveda ob primernih pogojih, v bodočnosti  krojila slovensko plavanje. Na najvišjo stopničko se je zavihtela v disciplinah 50 in 100 m prosto ter 50 m prsno, medtem ko je na 100 m prsno in 100 m delfin osvojila drugo mesto.

Mojca Oberžan ji je delala družbo na stopničkah v disciplini 50 in 100 m delfin, kjer je bila druga oz. tretja. Poleg tega se je uvrstila v finale še na 100 m hrbtno in 50 m prosto kjer je bila peta oz. šesta.

Taj Zupančič je na sobotnem mitingu prikazal odlično plavanje in postavil kar tri osebne rekorde, ter srebrno medaljo na 50 m delfin.

Za veliko presenečenje pa je ponovno poskrbela Pia Zore, ki si je na 50 m hrbtno priplavala srebrno medaljo in potrdila rek, da vztrajnost prinese rezultat.

V finala, torej med osem najboljših, so se uvrstile tudi naslednje plavalke:

Mija Milinković z sedmim mestom na 50 m delfin, Noemi Borišek z dvema osmima mestoma na 100 m delfin in hrbtno ter Špela Oberžan na 100 m delfin, kjer je bila sedma.

Na mitingu pa so se odrezale tudi mlajše plavalke Teja Zore, Iva Knez in Inja Zupančič, ki so nastopile v mlajših letnikih kategorije in dokazale, da bo ob resnem delu potrebno še kako računati nanje.

Vir fotografij: Plavalni klub Rudar Trbovlje