Hrastnik je ena od treh dolin v Zasavju, katero obdajajo pretežno strma pobočja. In v tej dolini prebivajo srčni ljudje, ki želijo svoje sicer malo mesto predstaviti mnogim obiskovalcem.
V svoji turistični ponudbi so vam pripravili 𝙍𝙐𝘿𝘼𝙍𝙎𝙆𝙊 𝙏𝙐𝙍𝙊, kjer lahko pod strokovnim vodstvom nekdanjih rudarjev vstopite v notranjost Barbarinega rova in si ogledate bivše rudarske prostore.
A Hrastnik ponuja še več – vabijo vas tudi na ogled ter predstavitve Vrtnarstva Napret na Marnem, obiščete lahko čebelarja Antona Štauta, ki v svojo čebelarsko dejavnost uvaja tudi apiterapijo in ponuja številne medene izdelke, kulinarično se boste lahko razvajali v Restavraciji Milena, ki poleg drugih dobrot ponuja tudi tipične zasavske specialitete. Povsem posebno doživetje pa je obisk kovaške delavnice Inferno Crafts, Kovanje in oblikovanje kovin, v kateri se pod spretnimi rokami mladega kovača ustvarja vez med zgodovino, fantazijo in modernim svetom.
Vsak program je skrbno pripravljen tako, da je vsaka skupina nad Hrastnikom navdušena.
Vse dodatne informacije dobite na Turistično informacijskem centru Hrastnik  na e-naslovu [email protected] ali po telefonu 030 479 240.
Ostalo je še nekaj dni zimskih počitnic in čeprav se morda zdi, da v bližini svojega doma že vse poznate, pa boste morda vendarle odkrili kaj novega in zanimivega. Če se torej odločite, da jih obiščete, bodo Hrastničani vedno veseli vašega obiska.