Izropane medijske toplice še vedno čakajo boljše čase

VIR: had.si

Dva od petih potencialnih kupcev Medijskih toplic, ki so v stečaju, sta izboljšala ponudbi. Ločitvena upnica Nova KBM, ki ima v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, se bo do 31. julija opredelila glede prispelih ponudb, je dejal stečajni upravitelj Igor Bončina. Če Nova KBM ne bo sprejela nobene prispele ponudbe, bo Bončina ponovil prodajni postopek.

 

Ponudbe za nakup Medijskih toplic so oddali Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču, Global Leasing,  ljubljanska Akustika Group, ljubljanski Bau Projekt in samostojni podjetnik Janez Burica,zaradi prodajnega procesav pa je njihova višina ponudb poslovna skrivnost.

Bončina je na februarski javni dražbi skušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko je bila cena februarja lani postavljena pri 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno. Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice je medtem nekaj več kot 909.000 evrov.

Medijske toplice, ki vse skupaj merijo 24.000 kvadratnih metrov površine ter so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009. Hotel je v klavrnem stanju in izropan, prav tako bazeni, med drugim tudi nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode. Proti  neznanim osebam je bilo zaradi poškodovanja do tedaj podanih že prek 17 kazenskih ovadb, uničeno pa je vse razen lokacije. Kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.