Zagorski podjetnik Janez Vidmar, ki je lastnik družbe EVJ Elektroprom, je na javni dražbi kupil velik del proizvodnega kompleksa s skupnim obsegom več kot 28.000 kvadratnih metrov. Za nakup je Vidmar odštel 1,3 milijona evrov.

Zagorjani so si ob novici, ki je odjeknila v zagorski dolini oddahnili in večina jih je mnenja, da je končana neka zgodba, ki se je vlekla mnogo mnogo predolgo, vse od leta 2013, ko je šla Svea v stečaj. Kot je moč razbrati iz medijskega odziva, je veselje prevladalo tudi na Občini Zagorje, ki je od lanskega decembra lastnica nekdanjih Svejinih upravnih prostorov in razstavnega salona.

Po nam dostopnih informacijah, naj bi na javni dražbi sodelovali še; podjetje Magles, Žaga Trbovlje in Omahen Transport. Vendar je bil najmočnejši prav Zagorjan Janez Vidmar.

V Kot kaže se bo v bivši Sveji začelo dogajati. Nekaj najemnikov je že prisotnih, kaj vse se bo dogajalo sedaj po tem odločilnem nakupu in najpomembnejšem nakupu, pa bo vidno kaj kmalu. Vendar po vsej verjetnosti ta nakup ni bil opravljen zato, da bodo objekti še naprej propadali in bili ljudje brez služb, ampak zato, da se bo tam delalo in ustvarjalo prihodek, posledično pa bodo imeli delavci delo in plače, kar pa je najpomembnejše.

Nekoč so tovarne privatnim lastnikom dobesedno kradli v imenu socializma in komunizma, potem so neresni in nevajeni ter neodgovorni lastniki v imenu države vse to premoženje »izmolzli« in na koncu še »pokradli« kar je ostalo. Danes, po tolikih letih se stvari obračajo in gredo v pravo smer, v smer, kamor smo nekoč, pred drugo svetovno vojno že šli in le upamo lahko, da bo dober skrben in pred vsem odgovoren lastnik svojega premoženja dobro delal s svojim premoženjem in ljudem dajal plače. Počasi pa se morda le približamo razviti Avstriji, Nemčiji in ostalim državam, ki jih na njihovo srečo ni doletela tragedija našega kova. In le želimo si lahko, da nas ne bi še kdaj, čeprav skoraj vsak dan malo diši po takih idejah v imenu »dobrih starih časov«. Tukaj pa se lahko vprašamo le; za koga in za kakšno ceno so bili ti časi dobri? Kdo si upa špekulirati in povedati, kako bi bilo danes z našim gospodarstvom in podjetji, če jih ne bi nacionalizirali in s tem uničili in na koncu še pokradli, kar je ostalo od njih? Pa pustimo to in se raje veselimo ponovne oživitve na prostoru nekdanjega podjetja.

Na koncu naj tudi izrazimo zadovoljstvo tudi v uredništvu Naše Zasavje, da lahko poročamo o tako vzpodbudnih in dobrih novicah, kot je ta. Komaj čakamo nadaljevanje zgodbe o uspehu v Zagorju in celotnem Zasavju, kajti podjetnik, kot je Janez Vidmar bo verjetno še dolgo vse pozitivno presenečal.