Ekipa kadetinj ŽRD Litija se je na velikonočni vikend udeležila mednarodnega velikonočnega rokometnega turnirja v Kopru, Koper Handball cup. Poleg zabave in druženja, kar je glavni namen udeležbe na turnirjih, so dekleta pokazale kaj vse znajo in zasluženo osvojile pokal in medalje za osvojeno drugo mesto na turnirju v kategoriji deklet letnik 2000.

ŽRD Litija

V kategoriji deklet 2000 je bilo prijavljenih 6 ekip. Vse ekipe so odigrale 5 tekem, v dvorani OŠ Koper in v dvorani na Škofijah. Prvo tekmo so naša dekleta, pod vodstvom trenerke Tanje Oder, odigrale že v petek in sicer proti ekipi ŽRK Branik. Po 30 minutah, kolikor je trajala tekma  (2 x 15 min) so bile od nasprotnic boljše le za gol (13 : 12).  Igra na drugi tekmi, v soboto opoldan, proti ekipi iz Nemčije, Bezirk Ostbayern, je bila že boljša. Vrstnice iz Nemčije so premagale za 8 golov (15 : 7). Glede na rezultate tekem ostalih ekip, je bila sobotna popoldanska tekma proti ekipi ŽRK celjske mesnine ena od odločilnih za prva tri mesta na turnirju. Dekleta so zbrano odigrale tekmo in zmagale za 2 gola (14:12). Nedeljski tekmi je naša ekipa odigrala v dvorani na Škofijah. Po dveh tekmovalnih dneh sta bili le naša ekipa in ekipa deklet iz Srbije neporaženi, zato je nedeljska tekma med ŽRD Litija in RK Singidunum (Srbija) odločala o zmagovalcu turnirja. Žal se našim puncam ni izšlo, priznati so morale premoč nasprotnicam, tekmo so izgubile z rezultatom 13 : 16. Zadnjo tekmo na turnirju so naša dekleta odigrale proti ekipi ŽURD Koper in jih suvereno premagale za tri zadetke (19 : 16). Končni vrstni red v kategoriji deklet letnik 2000 je bil:

  1. RK Sinfidunim (Srbija)
  2. ŽRD Litija (Slo)
  3. ŽRK Celjske mesnine (Slo)
  4. ŽURD Koper (Slo)
  5. ŽRK Branik (Slo)
  6. Bezirk Ostbayern (Nemčija)
ŽRD Litija

Poleg uživanja na rokometnih igriščih je organizator poskrbel tudi za prijetno druženje izven igrišč. Izkušnja na zelo dobro organiziranem turnirju pa se bo dekletom vtisnila v zelo lep spomin.