Ta teden so ministri in predsednik vlade obiskali zasavsko regijo in obiskali so tudi Hrastnik.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek v Hrastniku vidi veliko potenciala za dodaten razvoj kmetijstva. Skupaj z županom Markom Funklom je namreč obiskal lokalne ponudnike na hrastniški tržnici ter si ogledal prostore TIC-a, kasneje pa sta na delovnem sestanku spregovorila o lokalni samooskrbi ter kmetijskih skladih in razpisih. Minister vidi potencial hrastniških pridelovalcev – kljub manj ugodnim obdelovalnim površinam v ekološkem kmetijstvu in pridelovanju hrane višje kakovosti.
V Steklarni Hrastnik sta se s hrastniškim županom srečala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek, kjer jima je bil predstavljen projekt OIC Steklarna – TKI Hrastnik. Srečanja so se udeležili tudi  generalni direktor Steklarne Hrastnik mag. Peter čas, direktor TKI Hrastnik, d.d. Branko Majes, glavni direktor podjetja Plinovodi Marjan Eberlinc ter direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje Jani Medvešek. Glavna tema pogovora je bila nova obrtno industrijska cona (OIC), ki bo omogočila razvoj novih dejavnosti ter širitev tako Steklarne Hrastnik kot tudi TKI Hrastnik. Obrtno industrijska cona v Hrastniku je od države že dobila 3,3 milijona evrov. Minister Počivalšek je povedal, da se tu že nahajajo uspešna majhna in srednja podjetja, ki pa za svojo širitev potrebujejo vzpostavitev potrebne javne infrastrukture in želi si, da bi se hrastniška obrtno industrijska cona širila s podjetji, ki imajo miselnost prihodnosti, saj Zasavje potrebuje varne zaposlitve z višjo dodano vrednostjo.
V ponedeljek so Hrastnik obiskali predstavniki ministrstva za infrastrukturo. Uradnega sestanka, ki ga je gostil župan, se je poleg ministra Jerneja  Vrtovca udeležila še Ljiljana Herga, direktorica DRSI, in Sandra Kržan iz Sektorja za vzdrževanje, varstvo cest in prometno varnost ter poslanec Ivan Hršak. Po delovnem sestanku, na katerem so spregovorili predvsem o rudniških zapiralnih delih in s tem povezano gradnjo ceste na Lešo ter načrtu investicij na državni cestni mreži v prihodnjih letih, je sledil še terenski ogled del na odseku Rinaldo.
V letih 2021-2022 bodo v hrastniški občini v ospredju naslednje investicije:
  • pločnik Spodnje Marno,

  • prehod za pešce Slatno,

  • rekonstrukcija ceste R1-221/1221 Trbovlje–Hrastnik,

  • ureditev ceste R1–221 /1222 Dol pri Hrastniku,

  • krožišči »Spar« in »center Hrastnika«,

  • rekonstrukcija ceste G2–108 Hrastnik–Zidani most,

  • ureditev ceste Hrastnik–most čez Savo.

In še en pomemben dosežek, ki se je za Občino Hrastnik in predvsem njihove najstarejše prebivalce ter njihove družine zgodil ob obisku vlade  – minister Janez Cigler Kralj, je z županom Markom Funklom in direktorjem DSO Hrastnik Dragom Kopušarjem podpisal pismo o nameri za izgradnjo doma starejših na Leši. Funkl je povedal, da je minister Cigler Kralj izmed vseh ministrov in ministric za delo v preteklih dvajsetih letih najbolj konkreten v svojih prizadevanjih.