Kaj se zares dogaja na Komunali Trbovlje?

O Komunali Trbovlje se zadnje čase spet veliko razpravlja.

Javno podjetje Komunala Trbovlje d.o.o. je na podlagi sklepa nadzornega sveta naročilo revizijo poslovanja za obdobje od 2017 do 2020 s poudarkom na postopkih oddaje javnih naročil in s tem povezano vlogo in odgovornostjo posameznih direktorjev in posameznih Nadzornih svetov. Forenzična preiskava poslovanja v tem obdobju je pripeljala do posameznih zaključkov, za katere obstaja sum kaznivega dejanja. Med ovadenimi osebami so člani nekdanjega vodstva, med drugim tudi visok funkcionar stranke SD (Socialni demokrati), so v sporočilu za medije zapisali na Komunali Trbovlje.

Na 6. seji Občinskega sveta Občine Trbovlje so dolgo in burno razpravljali o Komunali Trbovlje d.o.o. in ob koncu seje izglasovali prokurista Janeza Žlaka, ki bo skrbel za komunikacijo med podjetjem in županom. Kot je pričakovati, se vsi s predlogom niso strinjali, nezaslišana pa je bila pripomba enega od občinskih svetnikov Gibanja Svoboda, ki je županu o kandidatu za prokurista dejal: »Kompetenc ima dovolj, znanja tudi, izobražen je dovolj.« Potem pa nadaljeval: »To je kader SDS. In če se je župan tako odločil, jaz mislim, da bo sam nosil tudi kakšne probleme pri komunikaciji z državo.« Več o tej in ostalih izjavah si lahko pogledate na posnetku seje na tej povezavi: https://www.trbovlje.si/objava/337627

Včeraj pa je s strani Komunale Trbovlje d.o.o. odjeknila vest, da je nadzorni svet Javnega podjetja Komunala Trbovlje, d. o. o. na svoji 5. redni seji z direktorjem Igorjem Glušičem dosegel dogovor o sporazumnem prenehanju funkcije. Igor Glušič tako ostaja direktor še do konca leta 2023, nato pa bo vodenje prevzela nova uprava.

Kaj se dogaja in kaj to pomeni za Trboveljčane? Je dovolj, da se zamislimo, ali pa bi nas moralo pošteno skrbeti?