Maturanti Gimnazije Litija so se včeraj že dvanajstič povrsti pridružili največjemu plesnemu dogodku  v Sloveniji. V staro mestno jedro so privabili mnogo obiskovalcev, ki so imeli kaj videti.

Plesna zveza Slovenije kot neprofitna organizacija združuje društva, klube in zunanje pogodbene partnerje v različnih projektih, med drugim tudi v četvorki na ulici – European Quadrille Dance Festival – že od leta 2005. Temeljno sporočilo projekta plesanja ulične četvorke je že od ustanovitve dalje promocija plesne dejavnosti. Vsi njihovi pogodbeni partnerji sodelujejo v projektu brezplačno in zagotavljajo brezplačno udeležbo vsem dijakom in ostalim udeležencem projekta.

Slovenski organizatorji Europen Quadrile Dance Festivala so: PŠ Bolero (Litija, Kočevje), PS Novo mesto (Novo mesto, Črnomelj, Sevnica), PŠ Rebula (Nova Gorica, Tolmin, Ajdovščina, Postojna, Sežana, Koper), PC Dolenske (Novo mesto, Šentjernej, Brežice, Mirna), PC Zasavja (Trbovlje), PŠ Pingi (Murska Sobota, Sl. Konjice, Lendava) in PŠ Samba (Ptuj).

Skupno je pod okriljem Plesne zveze Slovenije plesalo skoraj 30.000 plesalcev na 50. lokacijah v 8. državah in na tem plesnem zemljevidu je bila Litija tudi letos.

Glavni koordinator projekta EQDF za Slovenijo in Evropo je Rudi Kocbek.

Litijska četvorka

Litijske četvorke se je poleg velikega števila obiskovalcev udeležil tudi litijski podžupan Boris Doblekar, ki je, kot je zapisal v sporočilu za javnost, z navdušenjem spremljal ples litijskih maturantov, na katere je zelo ponosen, saj kot pravi, širom Slovenije in izven nje ponesejo ime Litije in Srca Slovenije, kjer veselo in izobraževalno utripa tudi njihov trenutni hram učenosti, naš ponos; Gimnazija Litija.

Podžupan nam je tudi prijazno odstopil nekaj fotografij litijske četvorke in tudi video celotnega plesa litijskih maturantov šolskega leta 2017/2018.

Boris Doblekar, podžupan občine Litija

»Maturantom Gimnazije Litija in vsem našim litijskim maturantom želim uspešen zaključek srednješolskega izobraževanja, uspešen začetek nove poti, pa naj bo delovna ali učna ter ohranjene lepe spomine na najlepša leta, preživeta v naši litijski gimnaziji ali katerikoli drugi šoli. Srečno in uspešno še naprej.«