V soboto, 27. januarja, so se igralke Ženskega nogometnega kluba Trbovlje Peskokop Kepa udeležile prvega zimskega dekliškega nogometnega turnirja v selekciji DU-13 (deklice, mlajše od 13 let) v Ajdovščini. Dekleta so dostojno zastopala Trbovlje in celotno Zasavje, obenem pa nabirala dragocene nogometne izkušnje.

Turnir je potekal v Ajdovščini pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, igralke vseh klubov so pokazale izredno visoko nogometno znanje. Na turnirju so sodelovale ekipe iz celotne Slovenije: NK Primorje Ajdovščina, ŽNK Radomlje, ŽNK Trbovlje Peskokop Kepa, NK Renče Bilje, NK Obala Koper, NK Bartog Trebnje im NK Krim Ljubljana.

Trboveljsko ekipo je na turnirju vodil Hajrudin Ibrakič, ki je po turnirju strnil svoje misli, takole je dejal: »Kljub temu, da v selekciji U 13 pri nas vadi le peščica deklet, starejših od 11 let, smo s prikazanim na turnirju zadovoljni in ponosni in da smo lahko sodelovali na tako močnem turnirju. Povprečna starost naše ekipe na turnirju je bila dobrih 10 let in ta turnir je za vse nas zelo velika izkušnja. Naša nogometna šola bo čez par dni praznovala 5 mesecev delovanja, ostali klubi pa delujejo že leta oziroma desetletja. Verjamem, da so dekleta odnesla dragocene izkušnje in spoznanja.«

Na turnirju so igrale: Tjaša Kmetič, Elma Zukanovič, Šejla Alič, Lea Pančur, Nadia Medič, Ajna Dedič, Patricija Kotar, Katarina Jakara, Alena Shala, Alina Ščurek, Neža Žagar in Nia Gaia Privšek.

»Dekleta obeh selekcij, U 11 in U 13, bodo nadaljevala z redno vadbo trikrat tedensko in igranjem turnirjev v Ljubljani, Vrhniki … Prav tako tudi za vseh 90 deklic v klubu in krožkih po osnovnih šolah s pomočjo Nogometne zveze Slovenije organizirajo drugi turnir v dekliškem nogometu zasavskih osnovnih šol, ki bo v nedeljo, 4. februarja, v športni dvorani Radeče,« pa sporoča Marjan Budiša, predstavnik Ženskega nogometnega kluba Trbovlje.

Iz uredništva Naše-Zasavje čestitamo klubu, posebej vsem dekletom in vodstvu kluba ter jim želimo po dobrem začetku, uspešno in vztrajno nadaljevanje ženskega nogometa v Zasavju.

 Ob tem pa še objavljamo njihov promocijski video: