V soboto, 11. novembra 2023 je Karate zveza Slovenije organizirala letošnje Državno prvenstvo do 21 let, na katerem je nastopilo 377 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 klubov. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Tara Vozel, Ana Jazbec, Franja Krajšek, Vita Audič, Arman Hozanović, Tian Ovnič, Daniel Haralović, Lan Vozel, Jure Krajnc, Aljaž Hvala ter Marko in Uroš Markuljević pod vodstvom trenerjev Barbare Haberl, Blaža Hribovška in Mihe Kovačiča.

V katah je lansko lovoriko obranil Arman Hozanovič, ki si je s štirimi zmagami priboril naslov državnega prvaka pri dečkih.

Arman Hozanovič

Pri mlajših kadetih je Tian Ovnič osvojil bronasto medaljo.

Športne borbe so prinesle kar deset medalj. Trije so bili nepremagljivi in tako osvojili naslov državnega prvaka, in sicer Vita Audič pri mladinkah do 53 kilogramov, Daniel Haralović pri kadetih do 70 kilogramov in Uroš Markuljević pri mlajših članih do 84 kilogramov.

Daniel Haralović
Vita Audič
Uroš Markuljević

Kar petim Trboveljčanom se je še uspelo uvrstiti v finale, kjer so pa morali priznati premoč ter se tako zadovoljiti z naslovom viceprvaka Slovenije, to so bile malčice Tara Vozel do 28 kilogramov, Ana Jazbec do 36 kilogramov in Franja Krajšek nad 36 kilogramov ter Aljaž Hvala pri mladincih do 68 kilogramov in Marko Markuljević pri mlajših članih do 75 kilogramov. Bronasti medalji sta osvojila Arman Hozanović pri dečkih do 30 kilogramov in Lan Vozel pri kadetih do 63 kilogramov.

V skupnem seštevku je Karate klub Trbovlje s 4 zlatimi, 5 srebrnimi in 3 bronastimi medaljami osvojil tretje mesto med 51 udeleženimi klubi.

Iskrene čestitke vsem!

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje