Od petka do nedelje je v Istanbulu v Turčiji potekalo Balkansko prvenstvo v karateju za otroke, katerega se je udeležilo 1541 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo 41 mladih tekmovalcev, med njimi tudi dva člana Karate kluba Trbovlje, Tara Vozel in Arman Hozanović.

Tajnik kluba Jernej Simerl je zapisal: “Že prvi dan prvenstva je za izjemen rezultat poskrbel Arman Hozanović, ki je med 43 dečki rojenimi leta 2012 s petimi zmagami in porazom v finalu osvojil srebrno medaljo v katah. Po vrsti so Armanu morali priznati premoč Turk Naimoglu Melih, Makedonec Avramoski, Srb Živanović, še en Makedonec Sutinov in v polfinalu Črnogorec Nikezić. V finalu je nato moral priznati poraz Srbu Grbiću ter tako zasedel odlično drugo mesto na Balkanskem otroškem prvenstvu v Turčiji.

Arman je nastopil še z dvema reprezentančnima kolegoma tudi v katah ekipno, kjer so v prvem krogu izgubili proti Turkom. Prvi dan je nastopila še Tara Vozel v športnih borbah, kjer jo je v prvem krogu premagala Grkinja Panou Michailia 2:0. Drugi dan prvenstva je Tara v katah izgubila v prvem krogu proti predstavnici Srbije, Arman prav tako v prvem krogu proti domačinu v borbah. Zadnji dan prvenstva je Tara sodelovala v katah ekipno, kjer so bile 3:2 boljše predstavnice Bosne in Hercegovine.

Balkansko prvenstvo po zaslugi Armanove medalje zaključujemo z osvojeno srebrno medaljo, ki je bila ena izmed šestih slovenskih v Istanbulu!”

Iskrene čestitke Armanu za medaljo ter klubu za tako uspešen podmladek!

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje