Zasavski karateisti nadaljujejo s tekmovanji.

 

Pretekli vikend je v Azerbajdžanu potekala Premier liga, kjer se je pomerilo 347 članov in članic iz 57 držav sveta. Posebnost Premier Lige je v tem, da lahko nastopi samo 32 tekmovalk oziroma tekmovalcev v posamezni kategoriji, prednost pri udeležbi pa imajo višje uvrščeni na svetovni lestvici. Med tekmovalci je bila kot edina slovenska tekmovalka tudi naša karateistka Urša Haberl, ki trenutno zaseda 29. mesto.

Urša se je v sedmi skupini pomerila s tremi nasprotnicami – in sicer z Egipčanko Salama Reem, s katero je izgubila 6:0, z Luksemburžanko Hoffmann, katero je premagala s 3:0 in za konec še z Alžirko Sekkour, kjer je žal izgubila 4:1. Z dvema porazoma in eno zmago se ni uvrstila v nadaljnje boje. Za Uršo in večino tekmovalk je bilo to prvo tekmovanje v letošnji sezoni, kar se je poznalo tudi na tatamiju. Urša nam je iz Bakuja sporočila, da s svojimi nastopi ni najbolj zadovoljna, da pa verjame, da bo na naslednjem tekmovanju forma že na višjem nivoju.

V soboto, 3. septembra 2022 pa je v Čakovcu na Hrvaškem potekal 26. Mednarodni karate turnir »Međimurje Open Croatia 2022«. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 1017 tekmovalk in tekmovalcev iz 112 klubov iz 12 držav. Na turnirju so Karate klub Trbovlje zastopali Lan Vozel, Daniel Haralovič, Kenan Isaković in Uroš Markuljević pod vodstvom trenerja Mihe Kovačiča.

Kenan Isaković in Uroš Markuljević sta jesenski del tekmovalne sezone zelo dobro odprla. Oba sta ostala neporažena in na turnirju v svoji kategoriji  (Kenan pri mladincih do 68 kilogramov in Uroš pri mlajših članih nad 84 kilogramov) osvojila zlati medalji. Nastopila sta še Lan Vozel, ki je doživel poraz v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in Daniel Haralovič, ki je ob zmagi in dveh porazih osvojil peto mesto pri kadetih do 63 kilogramov.

                       

Čestitke! Verjamemo, da bo v sezoni, ki je pred njimi, še mnogo podobnih uspehov!

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje