Trboveljski karateisti so se preteklo soboto ponovno izkazali. Udeležili so se 12. Mednarodnega karate turnirja “Maribor Open 2022”, ki ga je organiziral Karate klub Kovinar Maribor. Barve Karate kluba Trbovlje so zastopali: Ana Jazbec, Franja Krajšek, Tara Vozel, Anej Zapotnik, Arman Hozanovič, Patrik Oberžan in Urša Haberl. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Za lepo presenečenje je poskrbela Tara Vozel, ki je med šestnajstimi malčicami zabeležila 4 zmage in tako osvojila zlato medaljo. V kategoriji malčkov je Anej Zapotnik osvojil bron. V katah ekipno so malčki v sestavi Anej Zapotnik, Arman Hozanovič in Patrik Oberžan osvojili prvo mesto. Malčice v postavi Ana Jazbec, Franja Krajšek in Tara Vozel so zasedle drugo mesto.

Med malčicami zlata Trboveljčanka Tara Vozel
Anej Zapotnik je v kategoriji malčkov osvojil bron

V Mariboru je nastopila tudi Urša Haberl, ki se je zaradi možnosti večjega števila borb odločila za nastop v kategoriji do 61 kilogramov, kar ji pa ni delalo velikih težav, saj je tekmovanje končala s tremi zmagami, točkovno razliko 13:1 in osvojeno zlato medaljo.

Znova zlata Urša Haberl

Ob koncu tekmovanja je bil trener Miha zadovoljen z nastopi svojih varovancev ter zelo vesel, saj se je vseh sedem domov vrnilo vsaj z eno medaljo.

 

Vsem iskrene čestitke tudi iz našega uredništva.

 

Foto: Karate klub Trbovlje