Karate klub Trbovlje ponovno niza uspehe

Od petka do nedelje je v Moskvi potekala Premier liga v karateju, kjer se je pomerilo 441 članov in članic iz 55 držav sveta. Med štirimi slovenskimi reprezentanti je bila tudi članica Karate kluba Trbovlje Urša Haberl, ki je nastopila v kategoriji do 50 kilogramov. Urša je v prvem krogu premagala aktualno evropsko prvakinjo pri mlajših članicah  Italijanko Agus   s 5:0. V drugem krogu se je pomerila proti Avstrijki Betti Plank, nosilki bronaste medalje iz olimpijskih iger v Tokiu, ter povedla 1:0 in vodstvo držala do zadnje minute borbe. Izkušeni Plankovi je uspelo preobrat na 2:1 in v zadnjih 12 sekundah je nato dosegla še 2 ipona. Avstrijka se je uvrstila v finale, Urša pa je nastopila v repasažu, kjer je najprej premagala Latvijko Mihailovo, nato pa izgubila proti Madžarki Klement. Urša Haberl je tako svoj debitantski nastop na Premier ligi končala na odličnem sedmem mestu. Za veselje v slovenski reprezentanci pa je poskrbela Tjaša Ristič, ki je iz Rusije domov prinesla srebro.

V soboto, 2. oktobra pa je Karate Zveza Slovenije organizirala letošnje Državno prvenstvo do 21 let. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Zoja Jug, Eva Kolander, Anja Laharnar, Laura Božjak, Nik Mrgole, Jure Ostanek, Enej Drnovšek, Daniel Haralovič, Lan Vozel, Ažbe Gorjup, Jure Krajnc, Mark Robek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Denis Šehič, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Istočasno je v Slovenskih Konjicah potekalo tudi Državno prvenstvo v para-karateju za vse staroste kategorije, kjer je naš klub predstavljal Branko Glavač. Naše tekmovalce so vodili trenerji Patricija Bukovinski, Miha Kovačič in Edin Salkič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

Laura Božjak je v katah med mlajšimi članicami osvojila bronasto medaljo. V športnih borbah pa so si mladi trboveljski karateisti priborili kar devet medalj. Za zlato medaljo in s tem naslov državnega prvaka je poskrbel Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov. Državni podprvak je postal Denis Šehič pri mladincih do 61 kilogramov. Bronaste medalje so osvojili Nik Mrgole, Enej Drnovšek, Ažbe Gorjup, Aljaž Hvala, Jure Krajnc, Tilen Grivec in Marko Markuljevič. Branko Glavač pa je osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

 

Čestitke vsem trboveljskim karateistom za njihove dosežke.