V soboto, 15. septembra, je v športni dvorani na Teznem v Mariboru potekal 8. Mednarodni karate turnir »Maribor Open 2018«, ki ga je organiziral Karate klub Kovinar Maribor.

 

Barve trboveljskega kluba so zastopali: Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Simona Češarek, Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Laura Božjak, Barbara Haberl, Tilen Grivec, Jure Krajnc, Denis Šehič, Zak Škofljanc, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Matija Trošt Čebela, Ervin Salkič, Domen Zidar in Stefan Joksimovič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Edin Salkič.

 

V katah je bila najbolj uspešna Simona Češarek, ki je v kategoriji mlajših kadetinj, med enaindvajsetimi tekmovalkami osvojila zlato medaljo. Prav tako je v športnih borbah dečkov nad 40 kilogramov zlato osvojil najmlajši trboveljčan na tekmovanju- Tilen Grivec, v samem finalu športnih borbpa sta mlajša kadeta Eva Kolander (do 50 kilogramov) in Denis Šehič (do 40 kilogramov) zasedla drugi mesti. Ostali mlajši kadeti in kadeti niso prikazali borb, ki so jim na preteklih tekmovanj prinašale medalje.

Starejši tekmovalci so dokazali, da so med najboljšimi v Sloveniji; med mladinci do 60 kilogramov je zlato osvojil Domen Zidar, v polfinalu je premagal klubskega kolega Ervina Salkiča, ki je ob koncu zasedel tretje mesto. Najbolj uspešna člana na samem tekmovanju sta bila Barbara Haberl in Stefan Joksimovič, saj sta poleg poleg svoje težnostne kategorije oba osvojila še absolutno (open) kategorijo.

V skupnem seštevku so tekmovalci karate kluba Trbovlje med oseminsedemdesetimi prijavljenimi klubi z desetimi osvojenimi medaljami, od tega kar sedmimi zlatimi, osvojili odlično 2. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo še vnaprej veliko uspešnih nastopov in tekmovanj!

Karate klub Trbovlje pa poziva vse nove člane, da se jim pridružite na treningih ob ponedeljkih in sredah, med 17.00 in 18.00 uro, v večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.