Karate zveza Slovenije je v Ljubljani pretekli vikend organizirala 23. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, na katerem je nastopilo 1007 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo 75 tekmovalcev, med njimi tudi štirje člani Karate kluba Trbovlje Vita Audič, Lan Vozel ter Marko in Uroš Markuljević.  Žal se zaradi poškodbe, ki jo je dobil ob osvojitvi naslova državnega prvaka, prvenstva ni mogel udeležiti Daniel Haralović, ki pa je stiskal pesti za svoje reprezentančne kolege v Ljubljani.

Najboljši posamezni rezultat je dosegel Marko Markuljević v kategoriji mlajših članov do 75 kg.

Marko je nastopil v kategoriji do 75 kilogramov, po prostem prvem krogu je v drugem izgubil proti Grku z 2:0, ki se je v nadaljevanju uvrstil v finale ter tako omogočil Marku nastop v repasažu. Marko je tam najprej premagal predstavnika Bosne in Hercegovine 3:1. Sledila je borba za bronasto medaljo, kjer mu je nasproti stal reprezentančni kolega Žiga Suša, ki je bil tokrat boljši in osvojil prvo slovensko medaljo na domačem balkanskem prvenstvu. Za drugo slovensko medaljo je poskrbela Zala Maria Žibret, ki je osvojila srebrno medaljo pri mlajših članicah nad 68 kilogramov.

Prvi dan prvenstva je debitantski nastop za reprezentanco imela Vita Audič, ki je v prvem krogu morala priznati premoč predstavnici Bosne in Hercegovine z 3:0. Tudi Lan Vozel v kategoriji kadetov do 63 kg in Uroš Markuljević med mlajšimi člani do 84 kg tokrat nista zmagala.

Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom. Člani ekip so bili Lan Vozel pri kadetih, Denis Šehič pri mladincih ter Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič pri mlajših članih. Mladinska ekipa, v kateri je tekmoval tudi Denis, je z dvema zmagama in enim porazom osvojila bronasto medaljo.

Čestitke!

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje